McAuliffe & Co. Architects | Vintage Residence
71
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-71,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,smooth_scroll,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vintage Residence

This single-family house utilizes a series of overlapping rectilinear shapes to create a series of living pavilions with an internal courtyard. Modest forms and materials arranged in a thoughtful composition create distinct relationships between programmatic spaces, indoors and outdoors, public and private, etc.

The array of spaces responds directly to the hillside site with dramatic views in every direction. Rather than building a glass house, the design seeks a continual sense of discovery, framing specific views from intentional vantage points within the architecture.

Client

Brand & Co.

Date

March 8, 2016

Category

Architecture